Policajná dopravná akcia na cestách prešovského kraja. Peniaze za byt nedal predávajúcemu. Lúpež v stávkovej kancelárií. Dopravná nehoda s následkom smrti. Auto skončilo v letnej terase

15.08.2010 Celý región

Policajná dopravná akcia na cestách prešovského kraja: V čase od 22:00 h 13. 8. 2010 do 2:00 h 14. 8. 2010 bola na území Prešovského kraja vykonaná celoslovenská dopravná akcia zameraná na požívanie alkoholických nápojov ...
Policajti celkovo zistili 97 priestupkov, z čoho 78 vyriešili v blokovom konaní. U 8 vodičov motorových vozidiel a u 7 nemotorových účastníkov cestnej premávky bolo zistené požitie alkoholu, pričom zadržaných bolo spolu 10 vodičských preukazov. Taktiež policajti počas akcie odhalili jeden trestný čin a to marenie výkonu úradného rozhodnutia, kde vodič viedol motorové vozidlo v čase, kedy mu bol uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlo.

Peniaze za byt nedal predávajúcemu:
Z prečinu podvodu obvinili včera stropkovskí policajti 20 ročného muža z Giraltoviec.
Obvinený muž 26.03.2009 v popoludňajších hodinách prevzal na Námestí SNP v Stropkove od 56 ročnej ženy z Novej Sedlice, okr. Snina finančnú hotovosť vo výške 2.500, -€. Peniaze mu dala za účelom vyplatenia bytu a zariadenia v byte na Ulici Hrnčiarskej v Stropkove, ktorý bol jej v tom čase ponúkaný na predaj. Po prevzatí peňazí tieto mladík predávajúcemu neodovzdal a ani poškodenej žene doposiaľ nevrátil.

Lúpež v stávkovej kancelárií:
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera lúpež v jednej z prešovských stávkových kancelárií.
Doposiaľ neznámy páchateľ prišiel v piatok (13.8.2010) krátko po 20:00 h do stávkovej kancelárie. Po vojdení dnu za sebou zavrel dvere a tieto uzamkol otočným mechanickým zámkom z vnútornej strany. Pracovníčka (58r. ) držala v ruke mobilný telefón a neznámy muž pristúpil k dverám, ktoré oddeľujú prepážkovú časť od podávacej časti a pokúsil sa ich otvoriť. Keď zistil, že tieto sú uzamknuté, pristúpil pred podávacie okienko k pultu a oboma rukami držal tmavú plátenú tašku, z ktorej trčala hlaveň striebornej zbrane. Touto namieril na ženu a povedal: \"PENIAZE\". Pracovníčka vstala a držiac mobilný telefón v ruke povedala lupičovi: \"TO NEMYSLÍTE VÁŽNE\" a podišla k dverám zadnej miestnosti. V tom sa páchateľ otočil a vybehol von z pobočky.
Neznámy páchateľ bol muž, vysoký cca 180 cm, štíhlej postavy, oblečenú mal čistú bielu mikinu na zips, na hlave mal kapucňu, tmavé krátke čierne nohavice, na nohách mal obutú športovú obuv a na očiach mal nasadené čierne tmavé slnečné, priliehavé okuliare. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci pre zločin lúpeže.

Dopravná nehoda s následkom smrti:
Na ceste medzi obcami Nová Kelča, a Turany nad Ondavou, okr. Stropkov došlo včera (14.8.2010) k smrteľnej dopravnej nehode.
V čase okolo 14:30 h viedol 46 ročný muž z Medzeva osobné auto Peugeot 406. Pri prejazde ľavotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin dostal šmyk, zišiel mimo cestu, narazil do svahu a s vozidlom sa prevrátil. Vodič bol vymrštený cez okno von, následkom čoho utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Spolu s vodičom bol v aute aj 26 ročný muž z Nižnej Šebastovej, ktorý utrpel zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti 2-3 týždne. Na vozidle vznikla škoda 4.000. - €. Nehodu vyšetrujú svidnícki policajti, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

Auto skončilo v letnej terase:
V piatok (13.8.2010) došlo v Prešove k dopravnej nehode, po ktorej skončilo osobné auto v letnej terase.
V čase okolo 18:25 h viedol 26 ročný Prešovčan po Ul. Jána Pavla II. smerom na Ul. Pod kamennou baňou osobné auto Ford Mustang. Pri predchádzaní pred ním idúceho vozidla pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, zišiel z cesty vľavo, prešiel cez obrúbnik a prerazil kovovú konštrukciu letnej terasy za čerpacou stanicou a tu ostal stáť. Pri nehode sa ľahko zranili dvaja muži (29r. a 31r. ) a jedna žena (54r. ) sediaci na terase. Dychovou skúškou nezistili policajti u vodiča požitie alkoholických nápojov. Celková škoda bola vyčíslená na 8 500. - €. Nehodu vyšetrujú prešovskí dopravní policajti.
 

Vyberte región